GÜZELLİĞİN SIRRI GÜLE DAİR

GÜZELLİĞİN SIRRI GÜLE DAİR
 
TÜRKİYENİN GÜL BAHÇESİ ISPARTA GÜLÜNÜN TARİHÇESİ
İnsanın günlük yaşamında çok özel bir yeri olan gül; aşkın, güzelliğin, sevginin ve saygının ifadesini en güzel bir şekilde bünyesinde toplayan bir çiçektir. Fosil kaynaklı kayıtlara göre, gülün yeryüzündeki varlığı en az 35 milyon yıllık bir geçmişe sahiptir. Gül çiçeğinin insanlık tarihindeki yeri ve önemi ise en az 5000 yıllık çok renkli bir geçmişe dayanır. Bu zaman içinde gül aşk, güzellik, savaş, barış ve siyaset alanlarında sembol olarak kullanılmıştır Anavatanı olan Orta Asya’dan ticaret yolu ile dünyanın diğer bölgelerine ulaşmış olan gül, güzel kokusu, tıbbi değeri ve beslenmedeki yeri dolayısıyla antik çağlardan beri efsanelere konu olmuş ve güzel kokunun peşinde olanlar için vazgeçilmeyen bir çiçek olmuştur. Isparta’da ise yağ gülü üretimi 1888 yılında, gülyağı üretimi de 1892 yılında "Müftüzade İsmail Efendi” isimli şahıs tarafından gerçekleştirilmiştir. Müftüzade İsmail Efendi tarafından imbik adı verilen basit ve ilkel kazanlarda üretilmeye başlanan gülyağı uzun yıllar yaygınlaşarak, bu metotla üretilmeye devam edilmiştir. Köy tipi gülyağı üretimi; Atatürk’ün Isparta’ya gelişinde verdiği talimat uyarınca, "İktisat Vekaleti” tarafından modern gülyağı fabrikasının 1935 yılında kurulması sonucu yerini büyük ölçüde sanayi tipi gülyağı üretimine bırakmaya başlamıştır.
 
ISPARTA GÜLÜ’NÜN ÖZELLİKLERİ
Türkiye florasında 24 gül türü kayıtlı olmasına rağmen gül yağı elde etmek amacıyla kullanılan tür Rosa damascena Mill'dir. Rosa damascena türünün bir çok çeşidi olmakla birlikte özellikle "Trigintipetale" çeşidi başta Türkiye ve Bulgaristan olmak üzere Fas, Mısır, İran, Suriye, Hindistan ve Kafkaslar'da gül yağı elde etmek amacıyla yetiştirilmektedir. Rosa damascena; Isparta Gülü, Pembe Yağ Gülü, Yağ Gülü, adıyla da bilinen pembe renkli, yarım katmerli ve kuvvetli kokulu, çok yıllık, dikenli ve kışa dayanımı yüksek bir bitkidir.
 

GÜLÜN FAYDALARI 
Gül yağı başta tabipler, sonra kadınlar için vazgeçemedikleri bir madde olarak bugüne dek gelmiştir. Tedavide gül, geleneksel tıp dünyasında ilaç olarak kullanılmıştır. Gülsuyu, Gül Macunu ve Gül yağı olarak işlenen gül, bu üç ayrı şekliyle baş ağrısı, ateşlenme, bayılma, mide ağrısı, göz kanlanması gibi rahatsızlıkları tedavi etmekte faydalı olduğu geleneksel tıp kitaplarında yazmaktadır. Gül yağı: Parfüm ve kozmetik sanayinin en önemli ve pahalı hammaddelerinden olan gül yağı pembe yağ güllerinin buharlı distilasyon yöntemiyle kaynatılmasıyla üretilir.
 

GÜL KONKRETİ
Fermantasyona uğramamış, rengini ve kendine has yapısını bozmamış son derece taze pembe güllerin extraction metodu ile işlenmesinden elde edilen krem kıvamında, koyu vişne çürüğü rengi görünümünde katı gül yağıdır. Parfüm ve kozmetik sanayinin ham maddelerinden biri olan absolüt üretiminde kullanılır. 
 

GÜL SUYU
İçeriğinde geraniol, rodinol, eugenol, citronel ve feniletilalkol gibi bilesenler bulunan ilaclarda gül bitkisinden elde edilen gülsuyu, günümüzde de bazı hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Boğaz ve bademcik iltihaplarını gidermede etkili olduğu bilinen gül suyu ayrıca antiseptikler arasında yer alıyor. Gül suyunun sayısız faydaları arasında antibakteriyel, yatıştırıcı, tedavi edici ve antiseptik özellikleri yer alır. A, C, D, E ve B3 gibi flavonoid ve vitaminler açısından çok zengindir. vücudumuzu faydalı besleyici maddeler ve minerallerle zenginleştirip böbrek enfeksiyonu ve kalp hastalığı riskini azalttığı gibi sindirim sorunlarını ve sinir gerilimini giderir, paradontoz gibi hastalıkların neden olduğu diş ağrılarını ve göz tahrişini geçirir.
 
Güle Dair Bilimsel Çalışmalardan Özetler:
Gül suyu cilt enfeksiyonlarını tedavi ediyor
Esas olarak gül suyu, cilt enfeksiyonlarını tedavi etmek için kullanılır ve bu doğal ürün, pek çok cilt bakımı tekniği için önemli bir etken maddedir. Mükemmel derecede yatıştırıcı etkileri vardır.
Kuru ve yaşlanan ciltlerde iyileşme yaratır. Cildi temizler ve tonik etkisi yapar.
Ciltte oluşan şişliği ve kızarıklığı azaltır. Siyah noktalardan kurtulmaya yardımcı olur.
Saç bakımında gül suyu
Gül suyu cilt için bilinen birçok yararının yanında aynı zamanda saçlar için de çok faydalıdır. Bu yüzden saç bakım ürünleri ve şampuanların içeriğinde çok sık kullanılan bir maddedir.
Gül suyu, saç derisine giden kan akışını arttırır, böylelikle saç kökünü besler, güçlendirir ve saç dökülmesini önler.
Aldığınız ve kullandığınız gül suyunun % 100 doğal bir ürün olması çok önemlidir. Eczanelerde ve marketlerde satılan gül suyu ürünleri, çoğu zaman sentetik gül suyu veya katkı maddeleriyle üretilenlerdir.
Sabah gül kokusuyla uyanın
Nöropsikiyatri Uzmanı Mehmet Yavuz, yüzyıllardır araştırma konusu olan hafızayı güçlendirmenin yeni formülünün gül suyu olduğunu açıkladı. Bilginin altın çağını sürdüğü zamanımızda bilginin öğrenilmesi ve akılda tutulması bilginin kendisinden çok daha önemli. Öğrenilen bilgilerin nasıl hafızaya kaydedildiği ve bunların ne şekilde ve ne kadar süre hafızada tutulduğu, bilim insanlarının uzun yıllardır merak ettikleri ve üzerinde çalıştıkları bir konu. Manyetik kirlilik hafıza düşmanı Günümüzde hemen herkesin şikâyetçi olduğu bir konu var; unutkanlık.
Teknoloji ve lüks yaşam bir yandan hayatımıza inanılmaz kolaylıklar sağlarken bir yandan da neleri alıp götürüyor henüz tam manasıyla anlayabilmiş değiliz. Ancak bir gerçek var ki; teknolojinin sebebiyet verdiği, yoğun elektromanyetik kirlilik; hafıza sorunlarının en büyük nedeni durumunda. Sağlıklı ve düzenli uyku da şart Hafıza sorunlarını gidermek ve optimal bellek gücüne sahip olabilmek için birçok yol var; bellek yardımcıları (not defteri veya ajanda, avuç içi bilgisayar, ses kaydedici vb) kullanma, görsel imajlardan yararlanma, düzenli spor aktiviteleri (en azından düzenli yürüme), elektronik sistemlerden uzak durma, düzenli beslenme, mineral ve vitamin takviyesi, zararlı alışkanlıklardan (sigara, alkol, uyuşturucu) kaçınma ve düzenli uyku alışkanlıkları bunlardan en önemlileri. Ancak sağlıklı ve düzenli uyku, hafızanın işlenmesi ve uzun süreli kayıtlanması açısından çok önemli.
Bu bilimsel araştırmadan yola çıkarak, unutkanlık sorunu olanların ya da hafızasını daha güçlü hale getirmek isteyenlerin yatak odalarında bir vazo gül bulundurmalarını tavsiye eden Dr. Yavuz "Sabah uyanıldığında gül suyu ile ferahlamak ya da gün içinde gül kokusu veya gül suyu kullanmak hafızanızı güçlü kılabilir ve unutkanlığı yenmenizi sağlayabilir” diyerek gül suyunu gün içinde kullanmanın önemini vurguluyor.
KOKLAMAK BELLEĞi GÜÇLENDiRiYOR
Son yıllarda yapılan araştırmalara göre, yatak odasında gül bulundurmanın öğrenilen bilgilerin belleğe yerleştirilmesini şaşılacak derecede olumlu etkilediğini belirten Dr. Mehmet Yavuz, kısa süreli gül kokladıktan sonra bile, belleğin güçlendiğini ve unutkanlığın önlendiğini ifade ediyor. Dünyada pek çok araştırmanın da buna destek verdiğini belirten Mehmet Yavuz, uyku esnasında gül kokusu altında olmanın, yeni alınan bilgilerin daha güçlü bir şekilde kanıtlanacağını vurguluyor



GÜL SUYUNUN FAYDALARI
  • Isparta bölgesi gül çiçeklerinin işlenmesiyle elde edilen Rosense Gül suyu hiçbir katkı maddesi içermez, %100 saftır.
  • Rosense Gülsuyu cildinize nem vererek dengesine kavuşturur,.
  • Tonik etkisi yaratır, gözenekleri sıkılaştırarak siyah nokta oluşumunu engeller.
  • Cilt lekelerinin giderilmesine yardımcıdır.
  • Traş sonrası kullanılabilecek ideal bir losyondur.
  • Banyo suyuna katarsanız cildinizi rahatlatır.
  • Gül suyu yüzünüzdeki kırışıklar için faydalıdır ve yeni kırışıkların oluşmasını engeller.
  • Gül suyu güzelliğinizi bozan sivilceler için çok faydalıdır. Antiseptik özelliği ile cildin sterilizasyonunu sağlar
  • Göz altlarını gül suyu ile temizlemek, göz altında oluşmuş yağ bezelerine, yorgunluktan oluşan göz altı morluklarına iyi gelir.
  • Gül suyunun sayısız faydaları arasında antibakteriyel, yatıştırıcı, tedavi edici ve antiseptik özellikleri yer alır. A, C, D, E ve B3 gibi flavonoid ve vitaminler açısından çok zengindir. vücudumuza faydalı besleyici maddeler ve minerallerle zenginleştirip böbrek enfeksiyonu ve kalp hastalığı riskini azalttığı gibi sindirim sorunlarını ve sinir gerilimini giderir, paradontoz gibi hastalıkların neden olduğu diş ağrılarını ve göz tahrişini geçirir.

 

TAKLİT ÜRÜNLER SAĞLIĞINIZI TEHDİT EDEBİLİR...

Son zamanlarda halkımız tarafından gerçek doğal gül ürünleri olarak algılanan taklit ürünlerin piyasada giderek artış gösterdiğini gözlemlemekteyiz.Bu ürünler bazı satıcılar tarafından tüketiciye Gülbirlik veya Rosense gül ürünleri olarak tanıtılmakta veya algılatılmaktadır. Rose… ile başlayıp, gerek isim gerekse ambalajı ile Rosense’in taklitlerinin piyasaya sürüldüğü görülmektedir.
Örneğin: Gül suyu
Gerçek Gül suyu saf ve %100 doğal olarak Gül yağı üretimi esnasında damıtma yöntemi ile üretilmiş olup hiçbir katkı maddesi içermez. Gerçek Gül suyu elde etmek için mutlaka Gül yağı üretimi yapmak gerekir.
Piyasada satılan taklit gül suyu esans gibi katkı maddeleri içermekte olup, cildinize uygulandığında beklenen yararı sağlamadığı gibi ciddi zarar verebilmektedir.
Gül suyunun cilt bakımı, gıda ve bebek bakımı gibi alanlarda kullanımı ürünün %100 saf olmasını gerektirmektedir. Rosense ürünleri alırken GÜLBİRLİK logosuna dikkat ediniz ve taklitlerinden sakınınız

 
 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.